Opis
Mięso z kaszubskiej hodowli:
Mięso które podajemy w restauracji pochodzi z kaszubskiej ekologicznej hodowli. Gospodarstwo mieści się na obszarze 240 hektarów i jest objęte ochroną „NATURA 2000”. Jest w czystym i nieskażonym regionie.
Ponadto woły karmione są wyłącznie ekologiczną paszą, która nie zawiera antybiotyków i stymulatorów wzrostu.
Rasa Wagyu, nazywana także Kobe, jest znana z najwyższej jakości wołowiny na świecie, jej wyjątkowość polega na „marmurkowatej” strukturze mięsa (tłuszczem osadzonym między mięśniami).
Degustacja steków podczas wieczoru kawalerskiego!
Zaserwujemy Wam różnorodne steki z najwyższej jakości mięsa.
Zachęcamy Was do porównywania i doświadczenia niezwykłej kulinarnej podróży. Nie ma lepszej okazji do tastingu jak kolacja kawalerska w większym gronie.
Menu na wieczór kawalerski:
Przystawki:
• Tatar z wołowiny Wagyu serwowany z estragonowym aioli,
koniakiem , jajkiem przepiórczym i grzankami
• Grillowany szpik kostny z grzankami i sosem chimichurri
Degustacja steków (około 300g mięsa na osobę)
•Rumpsteak
•Ribeye Steak
•Tomahawk
Dodatki:
•Ziemniaki pieczone z masłem ziołowym
•Frytki steakhouse smażone w tłuszczu wołowym
•Sałata Crosby Wadge
Karol –
Najlepsze steki, doskonała lokalizacja restauracji w centrum miasta.
Spędziliśmy idealny beforek kawalerski przed wypadem do klubu.